Home Singles THE BLACK GASOLINES – Nightshop Invaders

THE BLACK GASOLINES – Nightshop Invaders

by Bart Verlent

Een paar jaar geledenden bracht het West-Vlaamse trio The Black Gasolines hun debuut-ep Dopamine Rush uit. We merkten daar al op dat deze kerels een oor hadden voor goede songs en dat ze lekker konden rocken zoals The Kooks en The Strokes. In tussentijd kregen we nog de singles Long Way Suicide en Kangaroo Days die een duidelijke evolutie laten horen. Weg waren de smerige mainstream rock-‘n-roll invloeden, die maakten plaats voor meer afwisseling en een eigen straf geluid.

© Sieske Daneel

Het trio is uitgegroeid tot een kwartet en op 16 oktober verschijnt het debuutalbum van The Black Gasolines waar deze Nightshop Invaders het eerste voorproefje uit is. Het is een conceptalbum geworden. Het vertelt het verhaal van iemand die plots overleed en besefte dat hij niet geleefd had zoals hij wou. Voor deze plaat haalden ze inspiratie bij klassieke- en jaren 70 muziek.

Die jaren 70 invloeden zijn duidelijk te horen in Nightshop Invaders, dat ons doet denken aan de glamrock van T-Rex, David Bowie en zelfs Queen van die periode. Het theatrale is ook ineens in het geluid van The Black Gasolines binnen geslopen en dat maakt dat deze band anno 2021 totaal anders klinkt dan voorheen.

Het is allemaal even aanpassen maar we kunnen deze vernieuwde The Black Gasolines wel pruimen. Het klinkt allemaal heel volwassen en ze slagen erin nooit over the top klinken. We zijn wel benieuwd of ze dit intrigerend geluid ook live kunnen brengen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More