Home Singles THE BIG MOON – Wide Eyes (Fiction/Virgin Music)

THE BIG MOON – Wide Eyes (Fiction/Virgin Music)

by Bart Verlent

Voor zangeres Jules Jackson van The Big Moon was de lockdown een heel bijzondere periode. Ze begon de lockdown met gitaarlessen te geven via Zoom om de huur te betalen en eindigde de periode met een baby in de armen. Op het derde album Here Is Everything dat op 14 oktober verschijnt, heeft deze Londense band deze vreemde tijd verwerkt.

© The Big Moon

Wide Eyes is de eerste single uit het nieuwe album en gaat over het prille moederschap van Jackson. Vanaf de intro wordt er een spanningsveld opgebouwd met enkel een gedreven gitaar. Tijdens het refrein komt een keyboard de boel wat meer inkleuren. Daarna spat het nummer volledig open met een gedreven ritmesectie.

Het geheel klinkt zoals altijd bij The Big Moon: zeer catchy met een edgy randje. Langs de ene kant is Wide Eyes vrij voorspelbaar, langs de andere kant werkt het nummer ook verslavend en wil je na één beluistering de repeatknop indrukken.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More