Home Belgisch TELEVISION PROGRAMS – Basement/Stay With Me (Gazer Tapes)

TELEVISION PROGRAMS – Basement/Stay With Me (Gazer Tapes)

by Bootsie Butsenzeller

We zagen ze vorig jaar nog live in het voorprogramma van Filibuster en dat was lang geleden. Een dikke 10 jaar zeg maar, toen ze nog opereerden onder de naam Interesting Television Programs en hun debuutalbum At The Center Of A Large Shopping Mall tot ons brachten. Nu is het duo Jens Van Uffelen (synths, bas, drumcomputers) en Evert Vanheertum (vocals, gitaar, toetsen) helemaal terug met een cassetterelease op Gazer Tapes die meteen twee nieuwe singles bevat.

Dit is de eerste cassette die gereleaset wordt uit een reeks van 4; opgenomen in de herfst van 2023 in GAM-studio’s door Bert Vliegen en gemixt door Youri Van Uffelen (Sekushi, Deadman Orchestra, Oktaver,..)

Gezellig is het in de Basement allerminst. Groezelig, donker en onheilspellend daarentegen! Giftige, meeslepende gitaren en wanhoopskreten op minimalistische koude 80’s beats zwerven er namelijk als zombies rond. Opzwepender, catchy en zelfs lichtjes funky wordt het in de noisy postpunk van Stay With Me, en daar kunnen zowel VRT als VTM alvast een dikke punt aan zuigen. Zondag 10 Maart kan u dat trouwens gratis live gaan meemaken in Het Zeezicht op de Antwerpse Dageraadplaats.

SpotifyGazer Tapes BandcampFacebookVi.beInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More