Home Belgisch TELETEXT – Voor De Verandering (Eigen Beheer).

TELETEXT – Voor De Verandering (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Nederlandstalige kleinkunst, hoewel we liever de term luistermuziek gebruiken, zit weer volop in de lift. Teletext is een band die perfect aansluiting vindt bij artiesten als Eefje De Visser of IKRAAAN. Minimalistische pop met teksten waar je stil van wordt, al was het maar omdat ze je dwingen te luisteren en wie weet doen we dat tegenwoordig net iets te weinig.

Teletext bestaat uit Sascha Bornkamp en Leonore Spee, theatermakers en schrijvers van beroep. De bedoeling is om poëzie, spoken word en filosofie aan klank te verbinden. Zo bestond hun eerste project Nobuya alleen maar uit Whatsapp-berichten die aan elkaar geknipt en geplakt werden en tegelijkertijd intieme en afstandelijke momenten opleverde.

(c) : TELETEXT

De nieuwste song Voor De Verandering komt uit de gelijknamige muziektheatervoorstelling die een muzikale reis is doorheen twee levens die elkaar kruisen en omcirkelen. Opgenomen in DeStudio met Tom Pintens en jazzmuzikanten Vitja Pauwels, Julian Vleminckx en Simon Beeckaert.

Stilzitten staat niet in het woordenboek van Teletext, want Sascha Bornkamp en Leonore Spee zijn al volop bezig aan een nieuw project Een Nyeu Liedeken waarin ze samen met Alan van Rompuy (A z e r t y Klavierwerke) volksmuziek aan een stedelijke update onderwerpen.

Van de laatste single Voor De Verandering werd in samenwerking met Karel Tuytschaever (Platform BARRY) een kortfilm gemaakt die geïnspireerd is op het nummer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More