Home Singles TAMINO – The First Disciple

TAMINO – The First Disciple

by Ann Cnockaert

Tamino is terug. Na bijna drie jaar stilte kondigt de Belgisch-Egyptische artiest zijn terugkeer aan met de nieuwe track The First Disciple en ook een fantastische clip, waarin het verleden, het heden en de toekomst samenvloeien. 

Na het instant succes van Habibi ,waarmee Tamino terecht de muzikale harten veroverde in binnen- en buitenland, volgde zijn debuutplaat Amir in 2018. Met The First Disciple krijgen we het eerste nummer van Tamino’s tweede album dat dit jaar nog zal verschijnen.

Tamino combineert de intensiteit en breekbaarheid in zijn krachtige stem met een orkestratie die een sterke hommage brengt aan zijn Egyptische roots. Het is geen verrassing dat de klanken van het Midden-Oosten als een rode draad door Tamino’s muziek lopen. Zijn grootvader, Muharram Fouad, was één van de meest gevierde zangers en acteurs van Egypte. Toen Tamino zijn grootvaders oude gitaar cadeau kreeg, startte zijn muzikale reis.

Op het ruim zes minuten durende nummer weet Tamino ons opnieuw te raken. The First Disciple is beslist een terugkeer in grandeur!

Tamino speelt op vrijdag 19 augustus op Pukkelpop.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More