Home Singles SYML – True

SYML – True

by Bart Verlent

Brian Fennell debuteerde met zijn band Barcelona in 2005. Na zeven albums vond hij evenwel dat het tijd werd om solo te gaan. Sinds 2016 maakt hij muziek onder de naam SYML, toch brak hij pas twee jaar later door met de fantastische single Where’s My Love. Zijn naamloze debuut dat in 2019 verscheen, werd dan ook overal lovend onthaald en zo kreeg hij datzelfde jaar ook een plaats op de affiche van Rock Werchter.

Vorig jaar in november verscheen nog de ep You Knew It Was Me en nu kondigt Fennell al een nieuwe ep aan. Die verschijnt in maart en werd opgenomen met Paul Meany van MuteMath. True is de eerste teaser hieruit en het is weer zo’n smaak- en sfeervolle song als de andere nummers uit de SYML-backcatalog.

True opent met lazy beats en sfeervolle soundscapes waar Fennell zijn fluwelen stem overheen legt. Zoals altijd legde hij diverse lagen van zijn stem opeen zodat we een heel breed geluid krijgen. Ook al gebruikt de man al een tijdje hetzelfde recept, toch weet hij iedere keer weer te raken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More