Home Singles SYML – Sweet Home (V2 Records)

SYML – Sweet Home (V2 Records)

by Bart Verlent

Sinds Brian Fennel uit de band Barcelona stapte, is hij met zijn solo-project SYML een vaste waarde geworden die ondertussen meer succes heeft dan zijn ex-band. Vorig jaar verscheen zijn tweede album, het live opgenomen Sacred Spaces, dat hij op 10 mei komt voorstellen tijdens Les Nuits Botanique in Brussel.

© SYML

De nieuwe song van SYML blikte hij in samen met producer Phil Ek (bekend van zijn werk met onder andere Fleet Foxes, The Walkmen, Band Of Horses en Father John Misty). Sweet Home gaat niet over één plaats of één persoon, maar over iedere plaats of iedere persoon die ons toelaat om ons een “thuis gevoel” te geven .

Het is een typische SYML-compositie die begint met een ingetogen akoestische gitaar en de mooie gevoelige stem van Fennel. In het midden vallen de bas, percussie en keyboard in zodat het nummer wat meer body krijgt. Sweet Home klinkt allesbehalve melig maar wel oprecht en intens.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More