Home Singles SWEEPING PROMISES – You Shatter (Sub Pop/Konkurrent)

SWEEPING PROMISES – You Shatter (Sub Pop/Konkurrent)

by Hans Verhoeven

Dit zijn er geen gewone hoor. Dit zijn Lira Mondal (geweldige frontvrouw) en Caulfield Schnug en ze komen uit Arkansas, waar het graan eeuwig in de wind zal waaien. ‘Arkensaw’.

©Sweeping Promises

Ze hebben er naar platen geluisterd, vooral naar wat ook maar enigszins uit het Verenigd Koninkrijk kwam maar ook naar wat uit Ohio kwam, zo rond 1977, en dat heette Rocket from the Tombs. En naar alles wat eigenlijk een beetje duister was, een beetje raar, en niet mee mocht spelen op de speelplaats.

You Shatter is een prachtsingle: dit neemt je op, tilt je hoger, laat je vallen maar blijft je vasthouden. Natuurlijk hoorden we dit al duizend keer – het voordeel/nadeel van op te klimmen in jaren. Maar onze oren zijn nog tamelijk oké, en die laten ons weten dat dit iets is, in afwachting van hun tweede lp die eind juni uitkomt.

En omdat wij jullie toch zo graag zien hebben we er een live-versie bijgegooid, zodat jullie weten hoe ze er in het echt uitzien. Van ons wil je dat niet geweten hebben. Geen dank.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More