Home ReviewsAlbum Reviews BUBBA – Fallout In The Frenzy (Pig Parade Records)

BUBBA – Fallout In The Frenzy (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Het Oost-Vlaamse vijftal Bubba maakt indierock met een hoek af waarin de energie, het experiment en de melodieën centraal staan. Ze geven zichzelf het label “punkalicous”, wat soms voor wat verwarring zorgt en verwarring zaaien is nu net waar sterk in zijn. Na een aantal singles is het nu tijd voor de debuutplaat Fallout In The Frenzy waarin ze hun liefde voor watermeloenen, kikkers en de Duitse taal bezingen maar ook hun angst voor historische musea, buitenlandse invasies en haplogroepen. Het resultaat is een langspeler met daarop elf gevarieerde nummers in het Nederlands en het Engels.

© Bubba

De toon wordt onmiddellijk gezet in opener Regenbogen dat naar Bubba-normen vrij stevig klinkt en waarin rumbaritmes worden gecombineerd met aanstekelijke garagerock. Het punky, spacey instrumentale Coincé Dans Ma Chambre, Je Ne Peux Plus Déscendre volgt, om daarna vlotjes over te gaan naar het prachtig melodieuze Open Mij dat wat doet denken aan de perfecte indiepop van The Go-Betweens.

Dinosaus On Ketamine doet denken aan een spaced-out versie van Talking Heads waarna de band even heel rustig uit de hoek komt met het ingetogen Have You Been. De stilte voor de storm want dan volgt het hoekige, punky 1993 Kid.

Na de storm volgt het dromerige en zelfs jazzy Wait For It en Sister.

Na twee rustige tracks haalt Bubba de Gibson Flying V uit de kast en brengt een chaotische, instrumentale ode aan het instrument om daarna uit te pakken met typische 70’s punk in Parfait. Afsluiter 50 Times Me heeft een rustige strofe maar in het refrein komt de kracht en energie van Bubba terug naar boven en ontploft er zowaar een muzikale bom.

Bubba is moeilijk in een vakje te steken en het album gaat echt alle richtingen uit. Het maakt het geheel heel boeiend. Je zou kunnen zeggen dat het een wat onsamenhangend geheel vormt maar dat maakt het net zo avontuurlijk. Het album vormt een ode aan de diversiteit van topmuzikanten die zichzelf niet al te serieus nemen.

Met veel speelse arrangementen leveren de dames en heren iets uniek af dat live zeker voor een zalig feest zal zorgen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More