Home Belgisch SUNFLOWER – Nevertheless (sentimental)

SUNFLOWER – Nevertheless (sentimental)

by Didier Becu

Hij is er: de dubbelsingle Ordinary Feelings van Sunflower. Verkrijgbaar als gelimiteerde 7” editie en op cassette, en uiteraard uitgebracht via het sentimental-label.

De Brugse band houdt blijkbaar van teasen, want een paar weken geleden al kregen we
Your Potential te horen. We omschreven het toen als vrolijke gitaarspel dat in sterk contrast staat tot de rauwe klaagzang en de weinig opbeurende tekst van zanger Brent De Wulf. Onze man ging zelfs zo ver om het te vergelijken met wat The Cure deed in tijden van Disintegration. Postpunk en Sunflower zijn dan ook twee termen die je gemakkelijk in één zin kan gebruiken.

En nu is er de flipzijde: Nevertheless. Geen onbekend nummer voor zij die Sunflower live al aan het werk zagen. Doen trouwens, ook al zal dat nog een tijdje op zich laten wachten, gezien de omstandigheden. Op Nevertheless horen we ook Nathan Daems van Black Flower. Het contrast met Your Potential kan niet groter zijn, want van ingetogenheid is geen sprake. Dit is Sunflower op volle toeren, noisy postpunk die raakpunten heeft met alle grote voorbeelden uit het genre, maar vooral klinkt als één van de meest originele bands in dit land. Uitzichtloze radeloosheid in eigentijdse postpunkvorm heeft een naam: Sunflower.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More