Home Belgisch STYROFOAM – Sleeping As Much Of The Day As We Wanted (Silent Face Records)

STYROFOAM – Sleeping As Much Of The Day As We Wanted (Silent Face Records)

by Bootsie Butsenzeller

Arne ‘Styrofoam’ Van Petegem ontdekt ook enkele voordelen van quarantaine. Lekker lang uitslapen, je dan toch maar in kleren hijsen, of gewoon in onder- of pyjamabroek met een koffie erbij aan een track sleutelen. “Gisteren besloot ik om vandaag een nieuwe single te releasen”, schreef hij ons.

Z’n Morr- en Nettwerk-dagen liggen alweer even achter de rug en Arne lijkt het zingen wat beu. Bij z’n recente exploten met The Empathy Exams is het z’n maatje Dieter Sermeus die de microfoon teder mag benaderen en op z’n recentste Styrofoam album We Can Never Go Home (2018) was ’s mans zoete stemgeluid ook al de grote afwezige.

Op dat elan borduurt hij verder op deze nieuwe single. Aan radio-ambities schijnt Van Petegem ook lak te hebben, want met z’n 18 minuten past het in geen enkel hedendaags radioformat en eist de track toch wel wat aandacht van de potentiële luisteraar op.

In die tijdspanne krijgen we evenwel een lesje in een paar decennia elektronica: glasheldere Boards Of Canada-sequences, 90’s breakbeats Funky Drummer style, inclusief occasionele kraakjes, subtiel ingeweven ravesynths om uiteindelijk het hoofd terug ambientgewijs te rusten te leggen en weer de klok rond te slapen.

https://styrofoam-music.bandcamp.com/track/sleeping-as-much-of-the-day-as-we-wanted

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More