Home Singles STUMP! – What Do You Say?

STUMP! – What Do You Say?

by Bart Verlent

Het Brusselse kwintet Stump! ging vroeger door het leven als Tezeta. Muzikaal streven ze nog steeds naar een unieke sound waarin ze indie, postpunk, jazz, punk, elektronische klanken en experimentele invloeden verwerken. Ze willen daarnaast ook een “meeslepende en grensverleggende luisterervaring” creëren.

© Stump!

In september verschijnt hun debuutep, What Do You Say? is daar het eerste voorsmaakje uit en dat klinkt veelbelovend.

Eerst krijgen we vrij hoekige, donkere postpunk met een experimenteel randje die ons wat doet denken aan wat The Wolfgang Press maakte in de jaren ’80 en met een knipoog naar Warmduscher. Het refrein trekt ons nog meer in de duisternis en werkt ook op de dansbenen. Dan volgt een dromerige, liefelijke break die het nummer toch wel heel bijzonder maakt. De outro bevat als kers op de taart nog een verrassend jazzy stukje.

Stump! onthoud die naam. Als hun aankomende songs ook binnenkomen als een stomp in de maag, dan kan dit vijftal wel eens the next big thing worden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More