Home Singles STUCKER – Exhale

STUCKER – Exhale

by Bart Verlent

De eerste keer dat het Leuvense Stucker op het podium stond deden ze meerdere auto alarmen afgaan. Zo weet je onmiddellijk welk vlees we met deze kerels in de kuip hebben. De band wil de wereld vullen met de pure energie die, volgens hen, is verdwenen na de jaren ’90. Ze laten zich beïnvloeden door onder andere: Artic Monkeys, Queens Of The Stone Age, Viper, The Strokes en Interpol.

© Stucker

Exhale is hen debuutsingle en die klinkt vrij ingetogen. Op basis van de beschrijvingen die de band meegaf bij de release, hadden we ons verwacht aan een stevige wall of sound. In plaats daarvan komen ze met een gedreven song met een postpunktintje dat ruikt naar Fontaines D.C. Over het algemeen klinkt het geheel vrij melodieus en dat geldt ook voor de zang van Pieter Moerkerke.

Benieuwd wat dit vijftal nog op de mensheid gaat lossen. Deze single kon ons in elk geval boeien van begin tot eind. Op 30 april kan je Stucker aan het werk zien tijdnes Lokale Helden in Kampenhout.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More