Home Singles STRATEGIES – Silent Count

STRATEGIES – Silent Count

by Bart Verlent

In 2020, tijdens de corona miserie, kwamen Chicago punkverteranen Paul Lask (The Ghost, Tight Phantomz), Neil Hennessy (Lawrence Arms, Joyce Manor) en Brian Moss (Great Apes, Hanalei, The Ghost) op het idee om samen muziek te maken vanop afstand. Lask nam het initiatief om demo’s door te sturen naar Hennessy en Moss die ze dan aanvulden. Het resultaat verschijnt op 26 augustus op de naamloze debuutep van Strategies.

© Strategies

Met Strategies kunnen de drie muzikanten even van het pure punkrock pad afdwalen. Dat hoor je aan de variatie in de single Silent Count. Lask staat niet te roepen, zoals hij dat doet bij zijn andere bands. Nee, de man kan zowaar echt wel zingen. Daarbij komen nog ingetogen drums en knap subtiel gitaarwerk.

Het trio brengt op deze single knappe indierock die dicht in de buurt komt van Death Cab For Cutie.

Strategies klinkt heel melodieus op deze single en we zijn benieuwd of de volledige ep dezelfde richting uit zal gaan. Intussen heeft Strategies besloten om nog een tweede ep op te nemen en te gaan touren, dus het blijft niet bij een eenmalig project.

INSTAGRAM/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More