Home Singles STRATEGIES – Outrages

STRATEGIES – Outrages

by Bart Verlent

Strategies is een project dat ontstaan is tijdens de corona-lockdowns. Chicago punkrocker Paul Lask (The Ghost, Tight Phantomz) stuurde tijdens die periode demo’s door naar Neil Hennessy (Lawrence Arms, Joyce Manor) en Brian Moss (Great Apes, Hanalei en The Ghost), omdat deze kerels ook eens iets anders wilden maken dan pure punkrock. Het resultaat van de samenwerking verschijnt op 26 augustus op de naamloze debuutep van Strategies. Blijkbaar was het schrijven en het opnemen van die ep zo’n succes dat het trio al bezig is aan een opvolger.

© Strategies

Outrages is de tweede single uit de ep en gaat over het verwerken van dingen uit het verleden en hoe deze een plaats te geven. Het trio schreef met deze single weer een melodieuze song. We horen een combinatie van de ingetogen indierock van Death Cab for Cutie en het 90’s geluid van Buffalo Tom.

Het blijkt duidelijk dat dit trio niet is vastgeroest in het punkrock genre. Met Strategies wijken ze volledig van dit pad en maken ze overtuigende, melodieuze indierock die we zeker kunnen appreciëren.

INSTAGRAM/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More