Home Singles STOOP KID – Cold Tiles Bad, Warm Breeze Good (V2 Records) – Live op KPM Hasselt (18/05/2023)

STOOP KID – Cold Tiles Bad, Warm Breeze Good (V2 Records) – Live op KPM Hasselt (18/05/2023)

by Bert Geurts


Hoewel onze lokale slacker-indie-popbands altijd wel onder de populaire, alternatieve radar blijven, brengt de Diestse singer-songwriter Jens Rubens met zijn band Stoop Kid sinds 2019 oprechte en sterke nummers uit. Door impuls van de naburige band Tonsils kregen we gehoor van hun prachtige debuutalbum/tape Camp Careful op Gazer Tapes als dikgedrukte stempel. Gevolg hiervan was een “Artist In Residence” in de Maastrichtse Muziekgieterij en een professionele opnamekans onder het platenlabel V2 Records. Hierdoor verschijnt in het najaar hun nieuwe album Mount Scope onder toezicht van producer Rob Driessen, waarbij angst en depressie centraal staan. Het verlies van Rubens’ moeder op hun nieuwe single Cold Tiles Bad, Warm Breeze Good is hiereen duidelijk en intens voorbeeld van.

Picture by Cathy Borgions

In slechts 3 minuten horen we de drijvende, warm-ritmische gitaarmelodie en de naar-herkenning-vragende lofrede de basis leggen van een mooie, welgemeende song. We zakten gisteren dan ook vol verwachting af naar het prachtige, zonovergoten Kapermolenpark in Hasselt voor een live-sessie.
De vijfkoppige band startte traag en gezapig met zomerse melodieën, overgoten met Slintse deuntjes en mijmerende friemelrock.
In het tweede gedeelte van hun set daarentegen liet de mondige zanger meer punky-slacker songs op het publiek los en zorgde de bassist voor de stuwende drive.

Stoop Kid was als een frisse bries op warme lentedag.


03/06/2023 – De Afzakkerij, Velghem (NL)
09/06/2023 – Best Kept Secret festival (NL)

Facebook Instagram


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More