Home nieuws Uitheems Geduister #238

Uitheems Geduister #238

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel

Zelfs al is de weg die je bewandelt te donker, er zal altijd het Uitheems Geduister zijn, zelfs in je uur vol zorgen… Deze week met nieuws van Suicide Queen, Crest Of Darkness, Curse Mackey, Preemptive Strike 0.1, Not My God, Asgaard, Reichsfeind en Darkness On Demand.

SUICIDE QUEEN
De black industrialband Suicide Queen is helemaal klaar voor hun optreden volgende week op 27/5 op het Wave Gotik Treffen in Leipzig (DE) en brengt daar ook hun nieuwe ep The Heart’s Conceit. En nog veel meer wellicht, want de ep telt drie tracks rond hun nieuwe single. Naast de titeltrack, krijgen we ook Your Grief Has Taken Many Forms en Witch (2023). Witch is een heropname van een klassieker van hun debuutalbum Nymphomaniac, de eerste twee zijn nieuwe nummers, die we zullen terugvinden op hun aankomende, tweede album.

Kay Dolores (zang, programmeren), Tony Havoc (drums), Scarr Kevorkian (bas) en Ron Graves (gitaar) laten hiermee een nieuw Suicide Queen-hoodstuk horen: ze klinken donkerder en zwaarder met de tijd!

De ep is gratis te verkrijgen via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp

CREST OF DARKNESS
Black metalband Crest Of Darkness bracht in 2016 hun album Welcome The Dead, dat ondertussen als klassieker wordt benoemd. Nu is deze klassieker ook op vinyl verschenen bij My Kingdom Music en om dat te voeren, werd een lyric video bij het nummer Chosen By The Devil gelanceerd, uitgewerkt door de Braziliaanse designer Marcelo Silva.

Een knap artistieke clip bij een muur van geluid, die de band echt typeert. Bruut, hard en ongenadig.

Ondertussen is Crest Of Darkness volop aan het werk aan hun negende album, dat hun album The God Of Flesh uit 2019 opvolgt.

Frontman Ingar licht toe: “We zijn al goed op weg met het schrijven van de nummers voor ons volgende album. Sommige nummers zijn klaar, we hebben enkele delen opgenomen en ik moet toegeven dat het absoluut geweldig klinkt. Wat eruit komt, is iets verwoestend, zowel vanuit compositorisch standpunt, als voor de gecreëerde sferen en de kwaadaardigheid die naar voren komt. We kunnen niet wachten om deze nieuwe nummers op het podium te spelen zodat jullie ze kunnen horen”.

Facebook

CURSE MACKEY
Met een nieuwe collectie remixen, kondigt de populaire darkwaveartiest Curse Mackey zijn Amerikaans / Canadese tour aan, samen met Clan Of Xymox en A Cloud Of Ravens. Na anderhalf jaar vertraging door COVID en werkvisa, start eind mei zijn langverwachte tour.

Mackey heeft onlangs een reeks remix-singles uitgebracht, van nummers op zijn recentste Immoral Emporium– album. De remix door Steven Olaf, The Reveal kwam als laatste uit, als opvolger van de verpletterende remix van vorige maand door SOLVE van Mackey’s Lost Body Hypothesis.

The Reveal is digitaal verschenen bij Negative Gain Productions.

Facebook / Bandcamp

PREEMPTIVE STRIKE 0.1
Een portie nieuwe, melodieuze EBM van Preemptive strike 0.1 uit Griekenland, want het duo keert terug naar de scene en naar zijn originele label Infacted Recordings. Marauders From Earth is er eentje die ons recht de dansvloer op stuurt. Met harde, pompende electrobeats en een catchy melodie is het alvast geen probleem om ons aan het bewegen te krijgen.
Naast de originele track krijgen we ook twee remixen van het nummer door First Aid 4 Soul en Paradox Obscur.

Marauders From Earth is digitaal verschenen.

Bandcamp Facebook

NOT MY GOD
Tim Skold (SKOLD,
ex-Marilyn Manson, Shotgun Messiah) en Nero Bellum (Psyclon 9) zijn terug met hun project Not My God. Uiteraard beiden beladen met de ervaringen en invloeden van hun originele hoofdacts, bewegen ze zich met hun nieuwe album Obverses meer richting boosaardigheid die tussen de donkere, dreigende kant van hun donkere elektronisch industrialsound glipt. Donker, brutaal en sinister, hoewel we die krachten voelen afnemen als we deze derde plaat vergelijken met hun debuutalbum.

Obverses is digitaal, op cd en op vinyl verschenen bij Metropolis Records.

Facebook / Bandcamp

ASGAARD
De stoere gothrock-/ metalformatie Asgaard uit Polen keerde vorig jaar al sterk terug met hun zevende album What if…
Ze pikten er nu drie nummers uit, waarvan ze een akoestische versie opnamen, die binnenkort verschijnen op hun ep W Sercu Nieświata. De hoes van de ep werd opnieuw ontworpen door de bekroonde grafisch ontwerper Bartłomiej Trzos. Bovendien hoort er bij elk nummer ook een foto van Bernard Wcisło en muziekvideo’s geproduceerd door Brrvids.

“De akoestische nummers zijn geboren uit de behoefte om een ​​nieuwe vorm te creëren, zonder vervorming, zware gitaren of massief klinkende drums, om kwaliteiten die verborgen zijn in deze muziek naar boven te halen. Deze nummers opnemen op een ‘niet-metal’-manier was een geheel nieuwe uitdaging voor ons. We wilden onszelf – en ook onze fans – bewijzen dat we het ook in een andere stijl kunnen aanpakken en dat we open en veelzijdige muzikanten zijn die niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen. En ik hoop dat we dat hebben bereikt. Tijdens het opnameproces hebben we een aantal interessante locaties gebruikt, zoals de kamermuziekzaal in Muziekschoolcomplex nr. 1 in Warschau. Bovendien hadden we tal van unieke instrumenten tot onze beschikking. Eén daarvan was een buffetpiano, gemaakt in 1895, afkomstig van een fenomenale muziekfabriek genaamd Małecki, die helaas werd verwoest in tijden van oorlog en bezetting. Deze specifieke piano heeft een uitgesproken, diep en nobel geluid. Kleine verschillen in toonhoogte of kraken tijdens het indrukken van het ‘sustain’-pedaal laat zien dat zo’n instrument echt uniek is. Om een ​​warme toon voor nieuwe arrangementen vast te leggen, hebben we voor het eerst in onze carrière alle partijen opgenomen met behulp van lintmicrofoons en borstels voor de snaredrum. Die drie composities zijn niet voor iedereen weggelegd, maar we geloven dat het een frisse en subtiele kijk op onze muziek is, die ook een breder perspectief geeft op wat we doen. Asgaard is nooit een band geweest die vasthoudt aan een bepaalde formule, wat op dit moment ons handelsmerk is, denk ik. Is het tenslotte niet de belichaming van artistieke vrijheid?”, zegt Flumen, de toetsenist van de band.

De ep W Sercu Nieświata wordt digitaal uitgebracht via Wormholedeath Records, The Orchard en Sony Music Ent. We krijgen alvast de akoestische versie van Sny Na Jawie als voorsmaakje!

Facebook

REICHSFEIND
De Duitse electrosynthpopact Reichsfeind bracht net een nieuwe track uit. Met The Beauty Of Blur laten ze een indrukwekkende en verrassende herwerking horen van een track van hun tweede album Chasm Walk (2019). De bonzende drumbeat effent de weg voor een adembenemend duet van leadzanger Timo Revna en zijn vrouwelijke tegenhanger Ginny.  Hun expressieve stemmen drijven over kristalheldere synths, die technisch strak klinken.

Facebook / Bandcamp

DARKNESS ON DEMAND
Darkness On Demand, het EBM-project van ex-bandleden Wagner en Falgalas, van Dance Or Die, brengt op 2 juni hun ep Final Way uit.
Tussen klassieke darkelectro en moderne EBM componeert Darkness On Demand melodieuze club electrotracks met sinistere melodieën, hamerende beats, indringende synths en Wagner’s unieke aangrijpende charismatische zang.

Na de release van de videoclip voor de traag pakkende en dramatische ballade Hang On in samenwerking met hun neofolk-/ martial nevenproject Winterhart, staan ze er met deze ep, met volle kracht terug met 6 nummers, die hun hun nieuwe album Digital Outcast, aankondigt, dat in september verschijnt. De ep verschijnt op 2/6 bij Alfa Matrix. Je kan op Bandcamp al 2 tracks beluisteren.

Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More