Home Singles STILL CORNERS – Secret World (Wrecking Light Records/Konkurrent)

STILL CORNERS – Secret World (Wrecking Light Records/Konkurrent)

by Bart Verlent

Al sinds 2007 maken Greg Hughes en Tessa Murray – onder de naam Still Corners – zweverige dreampop waarin soms een psychedelisch ’70 geluid opduikt. De ingrediënten van subtiele soundscapes en af en toe een gitaar ‘lick’ zijn altijd dezelfde gebleven. Enkel in hun laatste album The Laste Exit uit 2018 werd de gitaarsound wat veranderd en hoorden we af en toe een country vibe, maar dat was al vrij avontuurlijk voor dit duo.

© Still Corners

In maart verschijnt het zesde Still Corners album Dream Talk waarvoor het dromenboek van Murray een grote inspiratiebron was. In de eerste teaser van het nieuwe album Secret World gaat het duo verder op de manier waarmee ze de vorige plaat afsloten. De warme stem van Tessa speelt de hoofdrol en drijft op zweverige soundscapes. Het gitaarspel van Hughes kent, net zoals op het vorige album, een duidelijke Chris Isaak vibe, die hij af en toe afwisselt met een reggae/dub sfeertje.

Het nummer klinkt vrij monotoon en er gebeurt heel weinig in de vier minuten durende track. Een typisch Still Corners nummer dus dat gewoon voorbij kabbelt zonder veel indruk na te laten.

Op vrijdag 10 mei stelt Still Corners hun nieuwe album voor in De Casino in Sint-Niklaas.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More