Home Belgisch STEPHAN JULES – If You Only Knew (Eigen Beheer)

STEPHAN JULES – If You Only Knew (Eigen Beheer)

by Mark Van Mullem

Bill Withers, David Bowie, Supertramp, Fleetwood Mac, maar ook The Cure, Michel Berger en Serge Gainsbourg. Nee, het zijn niet de artiesten op een nieuwe eclectische muziekcompilatie die straks onder je kerstboom ligt. Het zijn wel de namen die Stephan Jules als invloeden of inspiratie noemt.

De vierentwintigjarige Antwerpse muzikant kon niet langer wachten om met zijn passie voor muziek iets concreets te doen. Dus trok Jules zijn stoute schoenen aan en belandde bij Motormusic Studio’s in Mechelen om daar een eerste single op te nemen. Vandaag is If You Only Knew een feit.

Of die nieuwe single dan klinkt als Jules’ grote voorbeelden? Niet noodzakelijk, en dat was vast ook niet de bedoeling. Het doet er ook niet toe. Maar met If You Only Knew levert Jules wel meteen een sterk visitekaartje af als je het ons vraagt.

Dit is een erg fijne popsong met een behoorlijk catchy refrein. Het luistert lekker weg. Jules vertelt zijn ‘verhaal’ overtuigend, je bent meteen mee als luisteraar. Met die lichte zweem van melancholie, het fraaie gitaarspel en de zangers aangename stemgeluid weet de jonge muzikant ons te raken met If You Only Knew.

Als we deze single in een of ander muzikaal straatje zouden moeten parkeren zou dat in dat van Absynthe Minded zijn, er zijn ergere oorden denkbaar, niet? Maar laten we Jules vooral zijn eigen weg gaan, de gave om een goed en pakkend lied te schrijven heeft hij alvast op zak.

Een van Jules’ grote voorbeelden, David Bowie, deed er een tijdje over om door te breken. Diens eerste singles waren niet bepaald een succes. Dan wensen we Stephan Jules toch een snellere doorstart toe, want dat verdient deze jongeman wel. En als dit eerste liedje al iets bewijst dan is het wel dat er potentieel zit in dit jonge talent. Wordt vervolgd dus!

Luister en oordeel zelf. Je vindt de single op Spotify, Apple music en YouTube.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More