Home Singles STARBLIND=EARTHBOUND – Tear Sheet

STARBLIND=EARTHBOUND – Tear Sheet

by Nel Mertens

Met een derde nummer laat de Antwerpse muzikant/kunstenaar Nigel Dubois, met zijn op jazz geïnspireerde elektroproject Starblind=Earthbound, opnieuw een single los op de wereld.

Tear Sheet schreef hij in opdracht voor een documentaire van een kunstenaarsduo – waarover later meer info volgt – volledig op zijn Elektron-drumcomputer, maar dat voelde nog iets te ‘naakt’ aan. Daarom nodigde hij bevriend gitarist Jorrit Mertens uit om wat materiaal toe te voegen aan zijn elektronische schets. Een vriend waarmee, samen met een hele bende, jaren terug al muziek speelde in de straten van Antwerpen. “Het was dus een blij muzikaal weerzien”, laat hij weten. 

Inspiratie voor de instrumentale track vond hij in de modewereld. Het was belangrijk dat een fictief model op de catwalk zou kunnen lopen bij het afspelen van Tear Sheet.

Ook de titel verwijst naar de modewereld, want bij mode-ontwerpen, -fotografie en -publicaties toont men vaak een uitgescheurd artikel of foto als referentie voor de sfeer waarin de creatie baadt.

Een nummer waarop we topmodellen, of ze nu strak in het pak gesnoerd zitten of met kleurrijke gewaden, ijl voor zich uit starend boven het publiek, meteen de catwalk op zouden sturen. Dubois slaagt er bij deze in om de hoekige strakheid van de catwalktrack van het nodige triggerende ritme te voorzien waarbij de steltlopers ongetwijfeld niet zullen kunnen nalaten toch af en toe een zwoele blik te werpen, recht in de ogen van het publiek. Een hoekig nummer, waarin extravagante grimmigheid verwerkt zit, maar evenveel zwoel uitdagende fragmenten verborgen zitten. Eentje dat paspoppen tot leven kan wekken…

Nigel laat weten dat er dit voorjaar nog enkele releases volgen die hopelijk ook een live-podium mogen vinden deze zomer!

Tear Sheet is digitaal verschenen en Frederik Strobbe nam het mixen en masteren op zich.

Facebook / Spotify / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More