Home Singles STADSWACHT – Eb en Vloed (Eigen Beheer)

STADSWACHT – Eb en Vloed (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

We hebben er een tijdje op moeten wachten maar Stadswacht brengt dit jaar eindelijk zijn debuutalbum uit. Deze langspeler komt er dankzij crowdfunding en zal de naam Tussen Vroeger en Te Laat dragen. De plaat werd opgenomen in de Dunk Studio’s in Zottegem met producer Xavier Declerq (bekend van Noémie Wolfs, Buurman, Faces On TV,..). De plaat zal het verhaal vertellen van hoe de zes twintigers de zoektocht ervaren doorheen de jaren waarin het zogezegd allemaal moet gaan gebeuren.

(c) Stadswacht

Deze zomerse single gaat over hoe het leven zich altijd situeeert tussen goede en kwade dagen. Door de jaren heen heeft de zeskoppige band al wat wegen ingeslagen om te zien welk pad ze juist willen bewandelen. Met Eb en Vloed klinken ze zelfzekerder dan in hun vorige werk. Dat werkt duidelijk positief want dit keer overtuigen ze met strakke, Nederlandstalige kwaliteitspop. Als eerste single van het album zet dit nummer hoge verwachtingen voor de langspeler.

Stadswacht is niet langer een kleinkunstgroepje, ze zijn gegroeid tot een band met ijzersterke nummers. Dat bewijzen ze weer met deze Eb en Vloed. Tekstueel zijn deze mannen al van in hun beginjaren straf bezig en dat blijft ook nu zo. Nu maar hopen dat ze met dit klassenummer wat airplay krijgen op de nationale radiozenders, want dat verdienen ze zeker en vast.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More