Home Singles STAAT VAN GENADE – Stenen Deze Meirgend (Eigen Beheer)

STAAT VAN GENADE – Stenen Deze Meirgend (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

Er zijn tegenwoordig wel wat Belgische bands die het Nederlands kiezen om hun nummers van zang te voorzien. Binnen de metalwereld zagen we die trend iets minder, maar Staat Van Genade doet het met een Noordkempische dialect, dat weelderig weerklinkt. Over de band zelf weten we verder niet zoveel, behalve dat ze Mechelse roots en een grote DIY-attitude hebben, stonerdoom brengen en zich voor de rest nog even in mysterie hullen. Maar als we hun nieuwe single Stenen Deze Meirgend horen, is dat bijzaak, want het is vooral hun geluid dat oorbedwelmend kwalitatief én keihard innemend klinkt.

Zeer strakke, diepe baslijnen schuren door het hele nummer, benadrukt door waanzinnig drumwerk. De combinatie met de ijlzuivere zang maakt het geuid van Staat Van Genade bijzonder. Gitaren scheuren langs woorden, lijken oude wonden open te rijten, waarna de snaren met spoken vocals naar het einde toe tokkelend  helend afsluiten.

Of dit stonerdoom is? Wel, gooi ze overboord die labels en geniet grenzeloos. Het raakt en haalt je uit je comfortzone. Stenen Deze Meirgend is een nummer met heel wat gebeurtenissen onderweg, waardoor het je van de eerste noot vastgrijpt en tijdens zijn opbouw ook niet meer loslaat. Psychedelisch, overdonderend en rauw. Genadeloze tederheid in een keiharde sound.

Met Stenen Deze Meirgend, horen we een ferme brok lawaai die alle zinnen streelt met de Noordkempische tongval in een talentvol nieuw project. Deze Stenen Deze Meirgend als eerste nummer van een aankomend album in de loop van de zomer… Dat belooft! Onthou de naam Staat Van Genade. En kijk uit naar de volgende keer dat je hem hoort.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More