Home Singles SQUARE MOTION – Enterprise Number Four

SQUARE MOTION – Enterprise Number Four

by Bart Verlent

In 2017 liet Filip Lambrecht het rockwereldje achter zich om onder de naam Square Motion electronische popsongs te maken die stevig beïnvloed zijn door het geluid van de jaren ’80.

Af en toe brengt hij een single uit, vooral omdat hij te weinig tijd en geduld heeft om een volledige langspeler af te werken. Aan een nummer werkt hij meestal 2 à 3 maanden wat zou betekenen dat Lambrecht twee jaar nodig zou hebben om een album te maken. Tegen die tijd zou hij alle nummers waarschijnlijk weer helemaal anders doen. Daarom maakt hij nu nummers die op zichzelf staan, met een eigen hoes en een eigen verhaal. Als een momentopname.

© Square Motion

Vorig jaar bracht Filip slechts één single uit, het was voor hem dan ook een behoorlijk moeilijk jaar. Zij moeder overleed, hij veranderde van job, moest een aantal moeilijke beslissingen nemen en dan was er nog de aanhoudende pandemie. Daarom bevat Enterpise Number Four heel weinig tekst en wilde hij zich ook niet forceren om dat te veranderen. Het symboliseert de sprakeloosheid bij de ontelbare emoties en gedachten die dit alles losmaakte.

Terwijl Lambrecht op zijn vorige single Heads Up crossover bracht tussen electro en gitaren, voert deze single hem terug naar de pure electro. We horen een combinatie van Kraftwerk, Jean Michel Jarre en Harold Faltermeyer. Als je deze track hoort, zou je echt denken dat ze in de jaren ’80 is gemaakt. Het nummer klinkt dus wel een beetje gedateerd maar de eighties zijn weer volledig terug en hip, dus het moet allemaal weer kunnen.

BANDCAMPFACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More