Home Singles SPOOK – Hindsight (W.E.R.F. Records)

SPOOK – Hindsight (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

Het trio (Filip Wauters, Nicolas Rombouts en Simon Segers) deed in 2022 heel wat oren spitsen en hoofden goedkeurend knikken bij de release van hun eerste album vol energieke jazz die ons soms leek te bereiken van gene zijde. Op hun tweede album – dat The Brood zal heten – beloven ze hetzelfde te doen al zouden er deze keer minder country-invloeden te horen zijn. Country-invloeden? Tiens, nooit iets van gemerkt.

Wat we in single Hindsight wel horen is een stomende, opjuttende bas, metronomische drums en een losgeslagen Filip Wauters die ons de stuipen op het lijf jaagt. De typische crescendo opbouw die we ook regelmatig in hun eerste album hoorden, vormt de rode draad doorheen het nummer. Groenig ectoplasma (noot: ectoplasma is in de meeste gevallen groen) druipt trouwens van het scherm tijdens het bekijken van de bijhorende videoclip.

De hoes toont werk van de Japanse kunstenaar Kumi Sugaï dat hij maakte toen hij eind jaren ’60 in Parijs verbleef en de abstracte kunst ontdekte. Het album verschijnt op 31 mei bij W.E.R.F. Records.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More