Home Singles SPITFIRE – Always With Me (Eigen Beheer)

SPITFIRE – Always With Me (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het Antwerps/Limburgse trio Spitfire staat bekend voor hun stevige indierock die in het verleden werd gebruikt in tv-programma’s zoals Crimi Clows en Take Us Home. Tijdens de pandemie hebben ze hard gewerkt aan nieuw materiaal. Het trio is van plan om geleidelijk alle song uit te brengen die ze tijdens deze donkere periode hebben gemaakt. Gewoon omdat dit, volgens hen, is wat de wereld nu nodig heeft.

© Spitfire

Always With Me is de tweede single uit het tweede Spitfire-album dat binnenkort het licht ziet. Het nummer is vooral bedoeld als troost voor anderen, maar toen de band bezig was aan deze song overleed de moeder van bassist Luca Britti aan Covid-19. Ze maakten het nummer toch af, positief, hoopvol, maar zonder de harde pijn van verdriet te ontkennen.

Ook al klinkt deze single meer ingetogen dan andere Spitfire-composities toch kan deze kwetsbare kant van de band ons zeker wel bekoren. Rory Claes zingt heel melodieus en de song heeft iets Britpop-achtigs, we zouden zelfs vergelijkingen kunnen maken met Oasis.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More