Home Singles SPECIAL INTEREST- Disco 1.5 (Rough Trade)

SPECIAL INTEREST- Disco 1.5 (Rough Trade)

by Hans Verhoeven

De luidste knal ooit op aarde – en door mensen en soortgelijken gehoord – moet de uitbarsting van de Tambora geweest zijn. In 1815. Dat was een vulkaan zo ongeveer de kanten van Indonesië, maar onze voorouders hebben dat geweten.

Het werd namelijk Het Jaar Zonder Zomer. Misoogsten. Het regende dat het goot. En in Zwitserland, aan het Meer van Genève, stond er Villa Diodati. Gehuurd door dichter Lord Byron en diens gasten: dokter Polidori en Mary Shelley en haar echtgenoot Percy Shelley. Omdat er geen zomer was, verzonnen ze ter vermaak van het algemeen griezelverhalen. Frankenstein is daar ontstaan, The Vampyre ook. En dat hadden zij en wij nu te danken aan die uitbarsting van een vulkaan, ver weg. Die je kon horen. Luider dan Led Zeppelin live.

Vergeet het.

Die hele vulkaan die explodeerde was het geluid van een uitgeknepen puistje. In vergelijking met dit, de nieuwe single van Special Interest. Ze komen uit New Orleans en ze doen moeilijk want ze maken lawaai, niets of niemand ontziend, en het klinkt als The Cramps of Crass op speed en, wel ja, als een vulkaanuitbarsting.

In het najaar komen ze naar ons, naar hier, in het voorprogramma van Sleaford Mods. Vergeet je oordopjes niet. Maar dan nog: waarom zou je die niet vergeten?

Instagram / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More