Home Singles FACTHEORY – The Day

FACTHEORY – The Day

by Nel Mertens

Het is een postpunk-/ newaveband uit Brussel. Hun bandnaam kaapten ze in Manchester weg, bij het legendarische Joy Division-label Factory. Inspiratie haalden ze daar ook bij diens eightiesbands. Hun sound kwam helaas niet mee. Laat ons diplomatisch zeggen dat Factheory een band is met ‘nog veel groeipotentieel’.

In de vijf jaar dat de band er nu al op zitten heeft, horen we wel een stijlevolutie, maar jammer genoeg weinig evolutie in kwaliteit van hun nummers… Het blijven sonisch arme copykaters van formaat, doemdeuntjes die nogal amateuristisch klinken zowel op instrumentaal als vocaal vlak.

Ons kunnen ze niet meteen bekoren, maar toch willen we jullie de kans niet ontzeggen om hen te gaan ontdekken en vooral zelf een oordeel te vormen.

Op hun laatste ep vonden we het nummer The Day, waarbij Factheory nu een videoclip de wereld in stuurde.

“In deze clip probeert de regisseur twijfel te zaaien over de aard van de werkelijkheid, waar realiteit en virtualiteit zich vermengen tussen twee tieners die een videogame spelen”, licht de band toe.

De clip werd gemaakt door de Franse Stéphane Manzone, die vaak tussen Brussel en Marseille werkt. Na lange tijd voor tv te produceren, richtte hij zich op het regisseren van films (Ode À La Machine, 2021) en muziekvideo’s.

Facebook Instagram Spotify Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More