Home Singles SPARKLEHORSE – Listening To the Higsons (Anti-Records/Epitaph)

SPARKLEHORSE – Listening To the Higsons (Anti-Records/Epitaph)

by Bart Verlent

Het is ondertussen al dertien jaar geleden dat Sparklehorse-frontman Mark Linkous uit het leven stapte. Ondertussen blijft zijn muziek een grote bron van inspiratie voor de huidige generatie, kijk maar naar ons eigenste Glitterpaard. Het is dan ook fantastisch dat op 8 september het postume album Bird Machine verschijnt. Op deze langspeler staan de songs waaraan Linkous aan het werken was samen met Steve Albini. De nummers zijn dan ook al minstens 14 jaar oud, maar de familie en de vrienden van Mark vonden de tijd rijp om de songs nu uit te brengen.

© Sparklehorse

Als smaakmaker van het album krijgen we een cover van Listening To The Higsons van Robyn Hitchcock. Linkous bleef vrij trouw aan het origineel, al klinkt zijn versie wat rustiger en drukte hij er de Sparklehorse-stempel op met zijn vervormde stem en het vrij chaotische einde.

Na deze knappe cover zijn we erg benieuwd naar wat er nog op het album zal staan van deze veel te vroeg overleden en talentrijke singer-songwriter.

Facebook Instagram

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More