Home Singles SPANISH LOVE SONGS – Haunted (Pure Noise Records)

SPANISH LOVE SONGS – Haunted (Pure Noise Records)

by Bart Verlent

Met een groepsnaam als Spanish Love Songs zou je denken dat deze vijfkoppige Amerikaanse band alleen maar melige nummers op de mensheid los laat, maar zoals altijd geldt hier ook “don’t judge a book by it’s cover”. Dylan Slocum, Kyle McAulay, Ruben Duarte, Trevor Dietrich en Meredith Van Woerst zijn in 2013 begonnen als emo punkband en eind augustus verschijnt hun vierde langspeler No Joy die toch iets anders zal klinken dan vroeger.

© Spanish Love Songs

Als we moeten afgaan op de single Haunted zal er niet veel punk op het album te horen zijn. In het begin moeten we denken aan de gelaagdheid van The War On Drugs en wat later krijgen we het avontuurlijke van Arcade Fire gecombineerd met het melancholische van Counting Crows. Een knappe, originele combinatie die veel frisser klinkt dan de vroegere Spanish Love Songs-sound.

Op 18 september komt het vijftal de nieuwe langspeler voorstellen in de Trix in Antwerpen. We zijn benieuwd of dat ze daar de oude songs ook een fris nieuwe geluid gaan geven.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More