Home Singles SPACE CADET – Bad Luck (Wiretap Records)

SPACE CADET – Bad Luck (Wiretap Records)

by Fabris Lemant

Rond de eeuwwisseling was The Sheila Divine misschien wel het beste exportproduct uit Boston dat wij kenden. In die periode was het ook dat Dave Walsh en Matt Hock met hun band The Explosion “on top of the scene” stonden in de punkrockmiddens. Het leverde de band een contract bij Virgin op en internationale tournees met Sick Of It All, Alkaline Trio en Bad Religion.

Walsh en Hock, die elkaar bijna 25 jaar kennen, delen naast hun liefde voor punkrock ook interesses in andere genres en hebben beiden een voorliefde voor effectenpedalen. De twee begonnen samen muziek te schrijven en componeren en dat resulteerde in een nieuwe band Space Cadet. Debuutplaat Lion On A Leach komt eind maart onze richting uit op Wiretap records. Met Pete Steinkoph (Bouncing Souls) wist de band alvast een straffe producer aan de haak te slaan.  

Voorloper van de plaat is single Bad Luck waarin de band dweept met feelgood garagerock en eighties shoegaze. We zijn niet 100% overtuigd van dit eerder  (f)lauwe afkooksel van The Black Lips. Herkansing op het album dan maar?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More