Home Singles SOLOMON – The Box (Meet Me There)

SOLOMON – The Box (Meet Me There)

by Bart Verlent

Wie een zwak heeft voor de warme stemmen van Nick Cave en Stuart Staples (Tindersticks) en de melancholische muziek in de lijn van Elbow en The National is bij Solomon aan het juiste adres. Dit vijftal uit het Nederlandse Maastricht brengt sfeervolle, melancholische nummers, die je als luisteraar de ruimte bieden naar je eigen reis te kijken en je altijd troost en hoop bieden.  

© Solomon

Momenteel zit de band middenin het Nederlands rondreizend muziekfestival De Popronde waarmee ze maar liefst twintig concerten geven. Begin volgend jaar verschijnt de debuutplaat van Solomon die ze inblikten met producer Christopher Elms (Björk, Ben Howard, A Blaze Of Feather…) en technicus Tim Debney (Thom Yorke, Mumford & Sons…). Na Run (You’ve Got To) en Nobody Knows is The Box het derde voorproefje uit het te verschijnen album. 

The Box is een magisch pareltje waarin zanger en gitarist Koen de Witte ons volledig inpakt met zijn intense stem. De band nodigde een strijkersensemble uit dat de ingetogen arrangementen extra aanvult met nog meer melancholische klanken. Het geheel klinkt vrij indrukwekkend.  

Solomon heeft een eigen geluid dat zeker zal aanslaan tot ver buiten de landgrenzen. We hopen dat deze beloftevolle band ook naar ons land komt om de debuutplaat voor te stellen. 

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More