Home Singles SOHNARR & AVONDLICHT – The Road (PIAS)

SOHNARR & AVONDLICHT – The Road (PIAS)

by Bart Verlent

Tot 15 maart kan je de muziek van Patricia Vanneste, alias Sohnarr, beluisteren in haar muzikale kunstinstallatie Sjel die in het Mechelse Zennegat staat. Midden in de desolaatheid en de natuur komen de nummers van het debuut Coral Dusk perfect tot hun recht. Maar er is nog meer nieuws van Sohnarr want op 4 maart verschijnt het album Coral Dusk – Reworked waarop Ansatz Der Maschine, Paulette Verlee, Chantal Acda en Avondlicht de nummers van dit debuut hebben bewerkt.

© Sohnarr

Matthias Dziwak van Avondlicht nam The Road onder handen. Dziwak laat zich door dezelfde thematieken in het leven inspireren als Vanneste dus dat is zo al een goede match. Matthias vond The Road een van de meest aangrijpende nummers op het album. Zijn bewerking was voor hem een leerrijk proces dat resulteerde in een nummer waarop hijzelf kan wegdrijven naar een andere wereld. Patricia merkte op dat Matthias iets cruciaal in het nummer heeft opgepikt wat voor een pakkende rework heeft gezorgd.

In de originele versie van The Road legde Vanneste haar zachte stem op sombere soundscapes en ingetogen piano klanken, een warme viool geeft het nummer meer kleur. De Avondlicht-versie is gebouwd op donkere, dreigende soundscapes. Op de mooie stem van Patricia werden meer effecten losgelaten waardoor deze meer naar de achtergrond verdwijnt. Het dromerige aspect van het origineel komt pas tot uiting naar het einde van het nummer, het begin is heel duister.

Avondlicht brak The Road eerst af om het dan weer mooi te laten openbloeien. Knap van Dziwak dat hij zo creatief met deze song is aan het werk is gegaan. Deze “Reworked” versie voegt echt iets toe aan het origineel.

Je kan Sohnarr live aan het werk zien op:

05/02 – C.C. Mechelen
11/02 – De Schakel, Waregem
25/02 – Cactus, Brugge
31/03 – Handelsbeurs, Gent (voorstelling Coral Dusk – Reworked met Ansatz Der Maschine, Paulette Verlee, Avondlicht en Chantal Acda)
08/04 – In Heaven @ Wilde Westen, Sint-Denijs

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More