Home LiveFoto's PETER DE BLIECK en KORNEEL MUYLLE Brugge, Stadsschouwburg (28/01/2022)

PETER DE BLIECK en KORNEEL MUYLLE Brugge, Stadsschouwburg (28/01/2022)

by Johan Vanparys

Olles is vo niet

Voor Peter De Blieck begon het ooit met Engelstalige covers. Samen met een gitarist bracht Peter rond 1990 nummers van onder andere Randy Newman en John Cale. Ondertussen begon hij ook liedjes te maken in het Nederlands waarmee hij in 1999 Westtalent won.

De eerste Brugse songs worden in 2001 geschreven en deze lijken te pakken bij het publiek. Voor de Tom Waits-tribute van Brugotta vertaalt Peter, samen met zijn vrouw, All The Wold is Green en ook dat slaat geweldig aan bij het publiek. Volgend op dit succes vraagt CC Brugge om een avondvullend programma te maken met alleen maar songs in het Brugs.

Peter leert Korneel Muylle kennen via Nicolas Delfosse. Los van elkaar maken Korneel en Peter af en toe nummers op basis van Delfosses muziek, die dan worden opgenomen in de Bear Cave-studio van Philippe Lefief.

Later bij een optreden van Korneel en zijn band Slow Lee was Peter zodanig onder de indruk van de sound van deze band dat een samenwerking voor Olles is vo niet de meest logische keuze was.

Het optreden is een aaneenschakeling van eigen nummers en Brugse vertalingen van werk van Korneel, Tom Waits, John Cale. Het publiek genoot met volle teugen van de muziek in gezapig Brugs.

De roep voor bis-nummers bleef dan ook minuten lang duren. Peter bracht Risla Blauw solo waarna het wondermooie en pakkend Overkant met heel de band als afscheid van een enthousiast publiek werd gespeeld.

Of zoals Sammy Roelant gevat schrijft: “ Peter bewees dat Brugs een volwaardige, universele cultuurtaal met een eigen karakter en spirit kan zijn.”

Dit optreden past in de reeks “Weekend van het Brugs” georganiseerd door Cultuurcentrum Brugge.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More