Home Singles SOFT BOY – Gen Z (Fons Records)

SOFT BOY – Gen Z (Fons Records)

by Bart Verlent

Na de ep This Took A Long Time en het album This Took An Even Longer Time zijn we volledig gevallen voor de unieke composities van Xander Hameltons bedroom pop project Soft Boy, dat uiteindelijk is uitgegroeid tot een volwaardige vijfkoppige band. Op 15 maart verschijnt het tweede album Always Hungry waar we weer heel wat van verwachten.

© Soft Boy

Gen. Z zou één van de mooiste songs zijn uit die nieuwe plaat. Het is een melancholische ballade en een ode aan de jeugd van vandaag die moeten opgroeien in de wetenschap dat het nog lang zal duren eer de toekomst er weer rooskleuring uitziet. Maar met zo’n wondermooi nummer komt het zeker allemaal terug goed. Het lied klinkt doorleefd zonder te zwaar te worden. Het is dan ook niet voor niets dat de band hun muziek omschrijft als barokke pop.

De bijbehorende clip is een ode aan Soft Boy’s favoriete YouTube shows zoals NPR’s Tiny Desk, Genius, Blogothèque, A Color Show, Hot Ones, Chicken Shop Date… Er is duidelijk veel werk gestoken in de video net zoals in het geweldige nummer.

Je kan Soft Boy live aan het werk zien op:
04/03 – Calamartes, Antwerpen
29/03 – Trefpunt, Gent (sold out!)
31/03 – Trefpunt, Gent
30/06 – Pride Is A Protest, Gent
19/07 – Trefpuntfestival, Gent
05/08 – Foli-A, Retie
16/08 – Paulusfeesten, Oostende
31/08 – La Carrière, Anhée
28/09 – Oand De Voart, Dessel

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More