Home Singles SOAPSTARTER – Siblings (Eigen Beheer)

SOAPSTARTER – Siblings (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

In 2007 releasete Soapstarter het album Naked Wheels. Volgens de legende ontstaan op vakantie met vrienden in Zuid-Frankrijk en met twaalf zonnige, poppy liedjes. We hoorden hier en daar invloeden van de toen nog erg populaire Prince, wat Braziliaanse zomerzon en vooral heel veel leute. Het leverde de band een bescheiden succesje op met optredens op onder andere Pukkelpop, Feest In Het Park en LeffingeLeuren. Niet slecht…

Flashforward naar 2020. François De Meyer, de man achter Soapstarter, doet het tegenwoordig in z’n eentje en brengt, na 13 jaar en schijnbaar compleet uit het niets, de nieuwe single Say Nothing uit. Even happy, sprankelend en fris als het oude Soapstarter-werk maar dan zonder de Prince invloeden. Een mens moet vooruit.

Nu is er een tweede single Siblings. Een op het eerste gehoor vrolijk nummer, over de zoektocht naar verbondenheid en hoe het soms moeilijk is om zich daarvoor open te stellen. Gedreven door een originele drumbeat en iets wat op een kalimba lijkt, swingt Siblings zo onweerstaanbaar dat we onszelf betrapten op onwillekeurig vingergeknip en heupgewieg. Aanstekelijke, zomerse muziek die deze keer helaas niet zal te horen zijn op de festivals.

Siblings is de voorloper van de ep Sudden Moves die eerst voor 24 april was aangekondigd maar nu staat ingepland op 21 augustus.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More