Home Singles SLOWDIVE – Alife (Dead Oceans/Konkurrent)

SLOWDIVE – Alife (Dead Oceans/Konkurrent)

by Bart Verlent

2023 zal ons bijblijven als het vreemde jaar waarin Helmut Lotti één van de hoogtepunten van Graspop werd en het volwassen geworden tienerbandje XINK zowel op Rock Werchter als op Pukkelpop menig hart sneller deed slaan. Gelukkig was het ook het jaar dat Slowdive haar tweede reüniealbum Everything Is Alive uitbracht en bewees dat het anno 2023 nog steeds heel relevant is.

De band kondigde ondertussen een Europese tournee aan en die slaat België gewoon over! Wie de topband volgend jaar live aan het werk wil zien zal moeten afreizen naar de buurlanden. Maar misschien komen ze wel naar één van onze festivals waar ze naast grote namen als XINK en Lotti zullen mogen staan…

© Slowdive

Om het nieuwe album nog wat meer in de schijnwerpers te zetten, krijgen we er nog een prachtige single uit: Alife. Het is een dromerig pareltje waarin Rachel Goswell, met haar zachte warme stem, het refrein voor haar rekening neemt en Neil Halstead de strofes inzingt. Het valt ook op hoe dat er meer elektronische geluiden aan de Slowdive-sound zijn toegevoegd. Ze blijven echter subtiel aanwezig, de gitaren treden nog steeds het meest op de voorgrond.

Ja, Slowdive is nog steeds ‘alive’ en ze hebben zichzelf opnieuw uitgevonden. Dat bewijzen ze met deze machtige single en het ijzersterke nieuwe album.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More