Home Singles SLOW PILOT – What You Gonna Do (Polymoon Music)

SLOW PILOT – What You Gonna Do (Polymoon Music)

by Bart Verlent

Toen Pieter Peirsman in 2013 met Slow Pilot begon, was dat nog een soloproject maar al gauw groeide het uit tot een band met bassist Maarten Van Mieghem (Yevgueni, Walrus), drummer Laurens Billiet (Zimmerman, Douglas Firs) en gitarist Sebastian Leye (Delv!s, Portland, Noa Lee...). In 2014 verscheen de naamloze debuutep die de band opnam met David Poltrock achter de knoppen. Vier jaar later volgde de debuutplaat Gentle Intruder in een productie van Jasper Maekelberg. In de tussentijd was Peirsman on the road met Hooverphonic, als deel van de live band, en tourde hij met de rockumentary Slow Pilot Plays Jeff Buckley naar aanleiding van de 25ste verjaardag van het album Grace.

© Slow Pilot

Nu is het eindelijk tijd voor nieuwe eigen muziek van Slow Pilot. In de herfst van dit jaar verschijnt het tweede album bij het Nederlands Polymoon Records waar Luuc Cox (Shameboy) instond voor de productie. What You Gonna Do is de eerste single uit dat album en die klinkt wel iets anders dan de vorige songs. In het begin van het nummer moeten we denken aan Johnny and Mary van Robert Palmer maar naarmate het vordert verdwijnt die vergelijking. Het valt op dat er deze keer werd gekozen voor meer een elektronisch geluid en dat de gitaren meer naar de achtergrond verhuisden.

Het is even wennen aan het nieuwe, frisse geluid van Slow Pilot, maar na een paar luisterbeurten zijn we volledig mee. Waar de band op het debuutalbum heel dicht in de buurt kwam van hoe Jeff Buckley klonk, laten ze deze keer meer een eigen uniek geluid horen en dat is zeker een meerwaarde.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More