Home Singles SLOW CRUSH – Swoon (Church Road Records/Quiet Panic Records)

SLOW CRUSH – Swoon (Church Road Records/Quiet Panic Records)

by Bart Verlent

We moeten nog iets meer dan een maand wachten op het tweede album van onze nationale “shoegaze-trots” Slow Crush. Het album zal Hush heten en we kregen een tijdje geleden de titeltrack als voorsmaakje aangeboden. We waren er serieus van onder de indruk. We merkten toen ook op dat de band geëvolueerd is en er nu nog meer afwisseling in hun sound zit.

© Slow Crush

Ook in Swoon klinkt meer variatie dan voorheen. Op hun debuut leverde het viertal vooral een indrukwekkende geluidsmuur af met veel power-drums. Deze single is dan weer een uptempo song, wat vrij uniek is voor Isa Holliday en co. De dromerige zang blijft natuurlijk en ook de gitaren zorgen weer voor zalige noise, maar door het iets hogere tempo klinkt het allemaal nog intenser.

Ja, Slow Crush is heel goed bezig. Dit is geen band die blijft stilstaan of die schrik heeft om iets nieuws uit te proberen. Op Pukkelpop Kwartier maakten ze onlangs veel indruk en wij kijken nu al volop uit naar het nieuwe album en de optredens die ze nog gaan geven in ons land voor ze naar de States trekken om daar aan hun tournee te beginnen.

Slow Crush kan je aan het werk zien op 20 oktober in de Brusselse Botanique, op 6 november in Trix in Antwerpen, op 12 november in de Handelsbeurs in Gent op het Duyster Festival, op 28 november in de Muziekodroom in Hasselt en op 14 januari in de Cactus Club in Brugge.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More