Home Belgisch SLOW CRUSH – Aurora (Holy Roar Records).

SLOW CRUSH – Aurora (Holy Roar Records).

by Didier Becu

Bands die groeien, het is één van de mooiste dingen die muziek kan bieden. Eerder waren we al gecharmeerd (en meer dan dat) door de Leuvense shoegazeband Slow Crush. Hoewel we toen al dachten dat er nog meer in zat, hadden we toch niet gegokt op het hoge niveau van de nieuwste single Aurora.

Deze single is de voorloper van het gelijknamige debuutalbum dat op 28 september uitkomt op het Britse Holy Roar Records dat al eerder platen uitbracht van Pulled Apart By Horses en Touché Amoré. De mastering werd door Jack Shirley gedaan, iets wat hij al eerder deed met Oathbreaker en Deafheaven.

Shoegaze dus, en hoewel de vergelijking met Slowdive (de stem van zangeres Isa Holliday zit daar voor iets tussen) nog altijd geldt, toch met een zeer eigen geluid. Een song vol wervelende gitaren en geschikt om op weg te dromen.

Aurora is een plaat waar we op zijn zachtst gezegd enorm naar uitkijken. De releaseshow vindt plaats op 30 september in De Klinker in Aarschot. Dat is tot nu toe hun enige Belgische show, wel staan er massa’s optredens gepland in de UK en Duitsland. Organisatoren? Lees je dit?

Foto: (c) Slow Crush

Facebook
Twitter
Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More