Home Singles SKISKA SKOOPER – Heroin Shifter

SKISKA SKOOPER – Heroin Shifter

by Nel Mertens

Het Hasseltse trio Skiska Skooper maakt muziek die ze zelf goed vinden en niet voor anderen. Te indie om noisepop te noemen, te noisy voor indierock en voorzien van behoorlijk wat shoegaze. Er zijn wel drie zekerheden: ze doen hun goesting, hun songs zitten vol brute emoties die raken en bij Luminous Dash beschouwen we hen graag nu al als muzikaal Cultureel Erfgoed.

(c) Nele Breyne

Mathias Bex (zang, gitaar), Bert Jacobs (drums, synths / Strzebonsky Noizescene) en Pieter-Jan Theunis (bas, synths / Neon Electronics, Ruby Grace) zetten Heroin Shifter, één van de tracks die je terugvindt op hun tweede album Surreality Check (maart 2020), in de kijker met een videoclip. Hiervoor werkten ze samen met visueel artiest Stephen Monnig (Las Vegas), met een onrustig en trippy resultaat van doorvloeiende beelden voorzien van psychedelische kleurfilters. Hoewel het nummer zelf wellicht één van de meest rustige van het album is. En dat is wat de band net zo boeiend maakt: melodieus kunnen ze zowel gevoelige snaren raken als chaotisch ruw tegen kwaadheid aanschuren, meestal met een hevige geluidsmuur.

Hun album Surreality Check verscheen in maart bij SS Records en is digitaal en op cd verkrijgbaar. (Her)lees hier ook ons review van het album en een interview met zanger Mathias Bex. Skiska Skooper kreeg virusgewijs nog niet de kans om Surreality Check live voor te stellen, maar op 15/5/2021 staat dit alvast gepland in The Oven in Hasselt.

Facebook / Instagram / Twitter / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More