Home Singles SKEGSS – Valhalla (Loma Vista/Concord/Spinefarm)

SKEGSS – Valhalla (Loma Vista/Concord/Spinefarm)

by Geert Mertens

Punk is niet dood. De rijzende ster van het Australische continent is momenteel de jonge punkband Skegss. De eerste single van hun nieuwe album Rehearsal heet Valhalla. Verwacht je niet meteen aan furieus Exploited-geweld, eerder wat gezapige Green Day, Sum 41 meets vroege Arctic Monkeys-achtige drieakkoordenpunk met daarop de venijnige stem van zanger Ben Reed. Hij lijkt er elke noot uit te persen alsof hij een grote boodschap zit te doen op het toilet.

Niettemin serveert Valhalla een riedeltje dat onmiddellijk bijblijft en een refrein dat je na één luisterbeurt kan meezingen. Meer moet dat niet zijn. En als volleerde punks klokt de single af onder de drie minuten!

Het valt af te wachten of het trio ooit zo groot worden als hun continentgenoten van AC/DC. Het trio weet in ieder geval hoe ze catchy songs moet schrijven en in een wereld die tegenwoordig toch gedomineerd wordt door elektronische muziek is Skegss een welgekomen afwisseling. En check ook de beestige videoclip van het nummer!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More