Home Singles SJ HOFFMAN – Hold Your Heart (Polymoon Records)

SJ HOFFMAN – Hold Your Heart (Polymoon Records)

by Bart Verlent

Het is alweer vier jaar geleden dat SJ Hoffman zijn laatste album Waves Holding Time uitbracht. Sam Pieter Janssens (Clairval, And Then Came Fall) zat toen in de productiestoel met als resultaat dat Hoffman ook te horen is op het album Sweet Seclusion van Clairval uit 2021. Blijkbaar zat de muzikale klik tussen beide heren wel goed want ook voor het nieuwe, nog te verschijnen album Redeeming Grace, deed Janssens de productie. Op de nieuwe liet Borgerhoff de gitaar achterwege, hij smeet zich volop op de piano en kreeg ondersteuning van talentrijke jazzmuzikanten.

© SJ Hoffman

Hold Your Heart is de tweede teaser van het nieuwe album. Het stond ook op de debuutplaat The Long Now van Hoffman uit 2019, maar werd helemaal herwerkt. De insteek van de nieuwe versie was de vraag: “Wat zouden Leif Vollebekk en Jackson Browne met dit nummer doen”?

We waren al verzot op de eerste versie maar de nieuwe bewerking klinkt een stuk frisser. De ingetogen warme sfeer is gebleven, de elektrische gitaarpartijen werden deze keer ingespeeld met akoestische gitaar; piano klanken en blazers geven het nummer meer body. Ook de stem van Hoffman klinkt lichter en de backings maken het nummer gewoon af.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More