Home Singles SIX HANDS – Frames (Fons Records)

SIX HANDS – Frames (Fons Records)

by Bart Verlent

Het is alweer van 2019 geleden dat het instrumentale trio Six Hands de ep Bromance, die de Limburgers inblikten met de Engelse band A-Tota-So, uitbracht. We dachten in feite dat Joeri Mertens, Stijn Vrijsen en Toon Vanotterdijk ermee gestopt waren. Maar na een (te lange) corona-pauze dook het driekoppige gezelschap twee weekendjes de Hightime studio in met producer Bert Vliegen. Het resultaat is de ep Frames die dit najaar verschijnt en zes nieuwe avontuurlijke instrumentale nummers zal bevatten.

© Six Hands

Als eerste teaser krijgen we het titelnummer. Ze zou de sfeer van de ep goed weergeven: zinderend van de spanning en de “fucked-up-ness” van het dagelijkse leven, hopeloos gevangen in een neurotische routine. In iets minder dan vier minuten worden we van de ene naar de andere kant gekatapulteerd met onverwachte breaks, sublieme riffs en zalige tempowissels. Six Hands op zijn best.

Wat een geweldige comebacktrack! Na vier jaar stilte zo’n schitterende song de wereld insturen is echt verbluffend straf. Fijn dat ze terug zijn!

Een kleine waarschuwing bij de clip: ze kan resulteren in een epileptische aanval of een meetkundige nachtmerrie.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More