Home Singles SIMON ALICE RENÉ – Roxane (Eigen Beheer)

SIMON ALICE RENÉ – Roxane (Eigen Beheer)

by Luminous Dash

Door: Kurt Van Camp

Simon Alice wie? Wie de afgelopen tijd weleens een krant opensloeg kan de naam Simon Alice René al eens zijn tegengekomen. Vooral in het Limburgse wordt hij regelmatig gevraagd voor zijn guerillapoëzie en werken op maat.

Als voormalig leerkracht heeft hij daarnaast een project lopen waarbij hij poëzie in workshops aanbiedt aan studenten. Deze kunstenaar, dichter en taalvirtuoos is daarnaast ook muzikant. Wie diep graaft in de annalen van Humo’s Rock Rally kan nog wel eens op zijn alter ego August Hydes botsen. Nadat August Hydes ten grave werd gedragen, legde Simon zich vooral toe op de talige en grafische kant de kunst. Zijn liefde voor muziek bleef echter bestaan en tijdens de afgelopen maanden laaide die passie weer op. Zo is het nummer Roxane geboren. 

Op het eerste gehoor een Nederlandstalig poprocknummer dat niet zou misstaan op een plaat van De Mens, al kan dit aan het timbre van Simons stem liggen. Wie de moeite neemt om verder te beluisteren hoort veel meer. De opbouw, de atypische tekst met oorwurmgehalte en de het herkenbare meezingbare slotstuk maken er een erg aangenaam, verrassend nummer van.

Wie ook nog de moeite neemt om te kijken naar de clip, ontdekt dat Simon Alice René, duidelijk zijn passies heeft gecombineerd tot een mooi geheel. Deze nam hij samen met het artwork zelf voor z’n rekening.

Geïntrigeerd door deze woordenkunstenaar? Wil je weten wat deze zingende dichter, dichtende zanger of beeldenmaker nog meer te bieden heeft? Kijk zeker op z’n Bandcamppagina, waar je het nummer (nu nog) gratis kan downloaden, al roepen we natuurlijk op tot het betalen van een eerlijke bijdrage! Zo deden wij het ook. 

Wie van muziek houdt, zal zeker de knappe – zij het niet subtiel weggemoffelde – verwijzing naar een echte klassieker wel vinden. Heb jij ‘m?

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More