Home Singles SILENT FLAG – Red Light

SILENT FLAG – Red Light

by Nel Mertens

We leven in vreemde tijden en het ene event na het andere wordt alweer afgelast omwille van COVID. Herfst en winter lijken opnieuw donkerder dan voorheen…”, laat Dirk Vreys weten. De man achter het recente project Silent Flag (maar ook Frontman van A Slice Of Life en The ObsCure) laat met zijn nieuwe single Red Light een sterke ‘wake up call’ horen voor het menselijke ras.

De vlag wappert niet langer in stilte. Na zijn eerste worp Enter The Batcave, ging hij ook voor deze track in samenwerking met een andere artiest, want dat is het concept achter dit nieuwe Vreys-project.

Voor Red Light zorgde Dirk voor de gezongen woorden en musi-collaboreerde hij deze keer met Yannick Rault die voor het componeren van de muziek zorgde. Dat levert een newwavetrack op die zweeft door bittere grimmigheid. De vocals van Vreys klinken waarschuwend met een dreigende ondertoon. De teleurstelling in de mensheid ontpopt zich verder in het nummer naar een steeds warmer uitdeinend geluid van gelaagde synths, geleid door een strakke dansbeat doorheen de hele song en gitaarlijnen met een signaalfunctie: Red Light!

Ook al geeft deze nieuwe track een stop-teken naar het menselijke ras, voor meer nieuwe nummers van Silent Flag springt ons licht op groen.

Facebook Bandcamp / Merchandise

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More