Home Belgisch SHUBIL – Patterns (Shubil Releases)

SHUBIL – Patterns (Shubil Releases)

by Carl Van Steenbrugge

Na bijna twee jaar is Shubil er opnieuw. De Mechelse fusion electronic band met muzikale invloeden van over heel de wereld, bestaat uit Bert Janssens, David Van Den Bossche en Timothy Vanvaeck. Met enige vertraging zijn ze opnieuw begonnen aan hun debuutalbum. We recenseerden eerder Manali in 2022.

Timothy Vanvaeck: “2023 was voor mij een enorm zwaar jaar, waarin ik enkele persoonlijke verliezen te verwerken kreeg. Shubil is altijd een uitlaatklep geweest voor emotionele beleving, en deze periode zorgde er bijgevolg ook voor dat er een verzameling nummers werd geschreven waaruit een album kon ontstaan.”

Het nieuwe album Patterns is een ultieme samenwerking tussen vrienden en duurde alles bij elkaar een slordige 10 maanden. Timo speelde samen met niemand minder dan Stefan De Graef van Psychonaut, Kirstie van Sonder en Simon Mahieu (ex- L’Itch). We zegden het al vaker, er zit iets in dat water in Mechelen.

Het eerste nummer dat gedeeld wordt, is meteen ook de titeltrack van het album.

Timo: “Toen er een schifting gemaakt moest worden over welke nummers er al dan niet in de finale productiefase zouden opgenomen worden, lag Patterns nog net in de balans. Het leek zelfs eerder af te vallen. Tot onze drummer David tijdens een preproductie-sessie aan de slag ging met enkele drum grooves op de sample die ik opgenomen had. Toen ik met deze opnames thuis kwam, schreef het nummer zich vanzelf.”

Uiteindelijk is Patterns een blend geworden met de typische Shubil combinaties van elektronica met live instrumentatie, met een gnawa groove als begeleiding.

Spotify / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More