Home Singles SHHT – Masterpiece (Eigen Beheer).

SHHT – Masterpiece (Eigen Beheer).

by Luminous Dash

Shht heeft een nieuwe single uit en het is weer het één en ’t ander. Zoals altijd trekken de heren zich niets aan van de klassieke songstructuren. En toch, hoe tegendraads Shht ook weer op deze nieuwe song klinkt, blijft het toch op de één of andere manier perfect popvoer.

Wie er een gewoonte van maakt om Shht-optredens af te dweilen (leuke bezigheid overigens!) zal de track zonder meer al uit zijn hoofd kennen. Mochten er in het verleden al eens vergelijkingen met Faith No More gemaakt zijn als men het over Shht heeft (klopt voor een heel klein stukje), dan komt dat op Masterpiece misschien nog het meest naar voren.

Geflipte, zwaarmoedige synths en een zin als “I can’t get you down, but I can get you upside down” ga je sowieso mee zingen.

We gaan niet flauw doen door te gaan zinspelen op de titel, maar hoewel het al honderd keer is gezegd en geschreven, blijven we erbij dat Shht samen met El Yunque de meest originele (lees niet te omschrijven) band van dit land is.

Voor de verandering wordt er zelfs wat Frans gezongen. Wie weten vallen ze ook daar voor Shht. Want tja, als het in Zuid-Afrika kan, waarom dan ook maar niet onder de schaduw van de Eiffeltoren?

De reden waarom Masterpiece naar voren geschoven wordt (behalve voor de überleuke video van Femke Fredrix) heeft natuurlijk alles te maken met dat debuut Love Love Love die op 26 oktober in uw platencollectie zou moeten zitten. En, maar dat wist u natuurlijk ook al, is er ook een releaseshow die doorgaat in de balzaal van de Vooruit op 23 oktober.

Facebook

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More