Home ReviewsAlbum Reviews DIVAN & THE HOUSE OF QUOI – Blame It On The Drums (Eigen Beheer).

DIVAN & THE HOUSE OF QUOI – Blame It On The Drums (Eigen Beheer).

by Didier Becu

DIVAN & THE HOUSE OF QUOI – Blame It On The Drums (Eigen Beheer)

Divan & the House of Quoi. Vreemde naam, zegt u? Vinden wij eerlijkheidshalve ook hoor, maar wen er toch alvast maar aan, want deze Gentenaar die eerder betrokken was bij de electrobands The Go Go Prophecy en C. Love Detectives, zou best wel eens een blijver kunnen worden.

Divan heeft 12 songs voor je klaar die weldra op één album komen: The Gay Tapes.

Een plaat waarmee hij internationale wateren opzoekt. Er zijn reeds shows in Berlijn en Amsterdam gepland. Gelukkig krijgen wij ook nog de kans om Divan op een Belgisch podium aan het werk te zien: deze donderdag (11 oktober) in De Charlatan bijvoorbeeld, gesteund door de vriendjes van The Black Gasolines die om half negen het indiefeestje in gang mogen trappen.

Live krijgt Divan de steun van Achilles De Raedt en Iskander Moens, u misschien wel bekend van HYPER!, al was het maar omdat die onlangs op ons tweede verjaardagsfeestje aanwezig waren en omdat ze met Ears Of Gold een dijk van een single hebben uitgebracht.

Op de volledige plaat die naar eigen zeggen ” eruit moest” is het nog eventjes wachten, maar er is nu wel al een eerste single (Blame It On The Drums) die sinds vandaag op alle platforms te vinden is.

En daar hoort ook een clip bij die in de kantoorgang van een oude bibliotheek is opgenomen met 4 drummers en de mannen van kunstcollectief Villa Astrid.

Blame It On The Drums (bijna schreven we drugs) is een entree om u tegen te zeggen. Smaakvolle, eigentijdse elektro-indiepop die doet wat hij dient te doen: na twee draaibeurten een oorwurm worden.

Als de andere 11 songs even goed zullen zijn durven we te zeggen dat weldra iedereen de naam van Divan & the House of Quoi zal kennen!

Copyright foto : Frédéric Bourda

Facebook

Website

Facebookevenement Charlatan

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More