Home Singles SCRAPE – N.W.O. (Polderrecords)

SCRAPE – N.W.O. (Polderrecords)

by Nel Mertens

In 2013 doken The RG’s op. Een tweekoppige blues- en garagerockband die door de jaren heen drie albums uitbracht en heel wat respect kreeg in de alternatieve muziekscene. Na tien jaar is de band en hun muziek veranderd en groeiden ze uit tot een kwartet dat eerder richting postpunk en noiserock gaat. Een vrij drastische wending, dus… uit de assen van The RG’s is de Kortrijkse postpunk-, noiserockband Scrape geboren!

Wouter Vandaele (zang, gitaar), Sebastiaan Hoet (gitaar), Jens Vanhee (bas) en Stijn Decoene (drums) laten hun sonische ep los in hun nieuwe single N.W.O.. Na de titeltrack, is dit het tweede nummer als voorsmaakje van hun debuutep Shake The Nation.

We vermoeden dat N.W.O. de afkorting is van “No Way Out”, een zin die regelmatig opduikt in het nummer. In de onwrikbare melodie in het refrein, maar evengoed in het heerlijk uitdagende gekreun als intermezzo. Direct. Gedurfd. Onbeschaamd. Met ijzersterke, rauwe vocalen die als een pletwals langs ruwe riffs en overdonderende drums scheuren!
Meer noiserock dan postpunk, maar wat deert het labeltje ons: dit is steengoede muziek verdomme!

N.W.O. is digitaal verschenen. Na de titeltrack is dit de tweede single die we te horen krijgen uit de aankomende debuutep Shake The Nation van Scrape. De release daarvan staat gepland op 16 februari bij Polderrecords, met een releaseconcert in The Finish in Zwevegem op 24/2. The Mars Model en Röt Stewart komen mee als support die avond. Je kan de ep alvast voorbestellen.

Bandcamp / Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More