Home Singles RHEA – Meet With You (PIAS)

RHEA – Meet With You (PIAS)

by Bart Verlent

Voor RHEA wordt 2024 een druk jaar. In april vertrekt de band op tournee door Nederland, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk België. Tijdens die tour gaat de band nieuw materiaal testen dat later dat jaar ook op de luisteraars wordt losgelaten. De Gentenaren trokken vorig jaar de Number Nine Studios in met producer David Bottrill (Tool, Placebo, Smashing Pumpkins), en we kregen al een voortreffelijk voorproefje van de plaat met single Creeping Through My Head.

© RHEA

Nu is er een tweede smaakmaker: Meet With You. Het lied is een hymne aan reflectie, herstel en het goedmaken van dingen. Het is ook de bands allereerste poging om een soort van “power ballade” te schrijven. Ze gingen dieper in het vertellen van het verhaal en dat verhaal kreeg kracht bij gezet door brede muzikale arrangementen, terwijl ze toch trouw bleven aan hun intense energie en rock-‘n-roll vibe.

Bij het woord “power ballade” moeten we meestal denken aan bombastische liedjes die al eens over the top durven gaan. Dat is hier zeker niet het geval. Het is een meeslepende track met veel power dankzij het stevige gitaarwerk en Jorge Van De Sande die met veel passie het nummer heeft ingezongen. De gitaarsolo op het einde klinkt nogal cliché maar verder is het een topsong die je vanaf de eerste seconde pakt.

Je kan RHEA live aan het werk zien op:

13/03 – De Fabriek, Sint-Lievens
15/03 – Café Café, Hasselt
16/03 – De Kelk, Brugge
21/03 – KAVKA, Antwerpen
29/03 – De Klinker, Aarschot
30/03 – Singer, Rijkevorsel
06/04 – De Schakel, Waregem
13/04 – Nijdrop, Opwijk
20/04 – De Club, Mechelen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More